Menu
Din kurv

Farve visning

Farvekortet viser den farve vores producent laver folierne i, og er derfor 100% korrekt. 
Der hvor der kan være en afvigelse er hvordan din skærm viser farven. Nedenfor er en teknisk forklaring på hvorfor farver kan virke anderledes fra skærm til skærm.

 

Hvis du ser samme billede på to computerskærme, har du måske bemærket at den ene skærm viser farven lidt anderledes end den anden. Tag for eksempel kaffekruset på billedet nedenfor. På venstre skærm kan det se blågrønt ud, men til højre er det tættere på havgrønt.

 

Så hvorfor sker dette? 

1) Pixels – små prikker i digital billedbehandling, der samles for at danne et billede
2) RGB-farve – røde, grønne og blå pixels, der samles for at producere en række nye farver
3) Bitdybde – antallet af bits, der bruges til at angive farven på en enkelt pixel; jo højere bitdybden er, jo flere RGB-pixel på skærmen og jo mere præcis er farven
4) Skærmopløsning – antallet af forskellige pixels i hver dimension, der kan vises

Pixels er i et eller andet mønster af rødt, blåt eller grønt afhængigt af bitdybden, også kaldet hvor mange der kan passe på skærmen. Hvis den ene skærm har en højere bitdybde end den anden, vil det påvirke opløsningen, hvilket igen påvirker, hvordan visuelt indhold, nemlig farve, dukker op på skærmen.

 

Hvorfor er farven på det samme billede anderledes, når den vises på en bærbar og mobilenhed?

Det samme billede vil se anderledes ud på en bærbar og mobilenhed, fordi opløsningen er forskellig på begge enheder. Displayets visuelle dimensioner varierer afhængigt af skærmens størrelse.

Pixelstørrelsen for en Samsung Galaxy Note 9 er for eksempel 1440 x 2960. På en 13-tommer MacBook Pro er den derimod 2800 x 1800. Samsung er meget mindre end MacBook, så pixels kan kun fylder så meget. Denne forskel vil naturligvis få et billede til at se en anden farve ud på hver skærm.

debug--debug