Menu
Din kurv

E-mærket

Som virksomhed er der mange ting at tage stilling til og efter nærmere undersøgelse af for og imod E-mærket har vi valgt at fravælge dette.

Det er der flere årsager til. Disse kommer vi ind på nedenfor.

E-mærket er en mærkning som virksomheder kan tilmelde sig mod betaling hvorefter hjemmesiden gennemgås og organisationen bag mærkningen sikrer at hjemmesiden overholder den danske lovgivning. Vi har fravalgt ordningen da E-mærket ikke accepterer at vores kunder kan betale via bankoverførsel. Da vores produkter både henvender sig til forbrugere, som typisk betaler med kreditkort og institutioner, som ikke har et dankort, ville vi være nødt til at sige nej tak til at sælge produkter til institutioner, hvilket vi ikke ønsker.

Der er løbende nogle indlæg i div. forbrugermagasiner i radio eller tv omkring E-mærket. Vi er opmærksomme på at Forbrugerrådet, Dansk Erhverv, DI, FDIH, HK, Dansk IT, Finansrådet og Videnskabsministeriet - som i 2000 postede penge i ordningen - selvfølgelig anbefaler, at man kun handler med e-mærkede forretninger.

Som erhvervsdrivende er vi efterhånden lidt ærgerlige over at høre denne meget ensidige argumentation: at forbrugere ikke bør handle med andet end e-mærkede netbutikker. E-mærket er helt frivillig ordning, som ingen er tvunget til at melde sig ind i - og er efter vores mening helt ligegyldig i et samfund som det danske, hvor vi jo har et effektiv retssystem, forbrugerombudsmand deriblandt oplysning om vores cvr nummer hvor du som forbruger altid kan finde oplysning om virksomheden på www.cvr.dk
 

Strygestof.dk har ingen intentioner om at blive e-mærkede fordi: 

  • Til trods for al den støtte e-handelsfonden har fået af Videnskabsministeriet, er det ikke gratis at blive e-mærket. Det vil koste os 3.000 kr. i startgebyr + 5.900 kr. årligt at blive e-mærket. Disse udgifter kan kun betyde, at det så vil blive dyrere at være kunde hos Strygestof.dk
  • Efter vores mening giver e-mærket en falsk tryghed. Det er ikke rimeligt at føre en skræmmekampagne mod nethandel, når vi danskere netop er så glade for at handle på nettet. Strygestof.dk har drevet nethandel siden år 2015 og vi er kede af at blive stemplet som en mindre troværdig virksomhed blot fordi vi ikke er e-mærkede.
  • Indtil for ganske kort til siden var e-handelsfondens hovedargument for, at vi alle skulle have e-mærket, at PBS havde godkendt betalings løsningen. Dette er ikke sandt, da det ikke er muligt at få en betalingsløsning uden om PBS. 

Så derfor har du kun vores eget ord for at vi overholder gældende lovgivning, samt vi naturligvis behandler vores kunder på en sådan måde, at de gerne skulle få lyst til at handle hos os.